Ortaklık kültürü anlamında geçmişte kötü örnekleri olan İzmir’de tablo değişiyor. Alsancak Limanı’nın özelleştirme süreciyle yeniden canlanan kültür, Mistral GYO ile başarıya ulaştı. Bir yandan inşaat alanında yeni yatırım planları yapan bir grup İzmirli iş insanı, gıda alanında da güçbirliğine gitti.
İZMİR’in önde gelen işadamlarının ortaklığında kurulan Mistral Yapı Gayrimenkul’ün ilk projesi olan Mistral İzmir’de yaşam başladı. 2012’de kurulan ve 14 Mart 2016 tarihi itibariyle Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak GYO statüsü kazanan Mistral GYO A.Ş.’nin İzmir Bayraklı’da hayata geçirdiği projede konut-ofis-otel-açık hava çarşısı ve yaşam merkezi konsepti dikkat çekiyor. Mistral GYO Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, Mistral İzmir’de gelinen son durumu ve gelecek planlarını değerlendirdi.
Çarşı hareketlendi
“Mistral İzmir örneği başarılı olmalı ki, yeni işler için heveslenelim” diyen Türkkanı, “Dövizdeki hareketlilik, siyasi olaylara rağmen yapı şu ana kadar çok iyi gitti. 30 mağazanın yer aldığı çarşı hareketlenmeye başlandı. Bunun ilk adımını modern spor, spa ve fitness merkezlerinden biri olan Carrera Mistral’le attık. Bir fenomen haline gelen Köfteci Yusuf açıldı. Köfteci Yusuf buraya çok özel butik bir şubeyle geldi. Çok özel bir kahveci olan MOC, İzmir’deki ilk şubesiyle projede yerini aldı. Birkaç ay içinde çarşıda kaliteli yemeğin, sporun, sanatın ve eğlencenin odağındaki tüm mağazalar dolacak” diye konuştu.
O kültür canlanıyor
EGS sonrası İzmir’de çok ortaklı kültürünün büyük bir hayal kırıklığı yarattığına dikkat çeken Önder Türkkanı, “Bu yapıyı tersine çevirmek için çalışıyoruz. Bunun ilk adımını da İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirme sürecinde yaptık. İzmirli iş insanları kaç yıl önce liman için 1 milyar dolarlık teklif verdi. Kazanamadık ama kazanmayarak da ne kadar doğru yaptığımız ortaya çıktı. 2012’de de aralarında Lucien Arkas, Haydar İnaç, Tufan Ünal, Deniz Barçın, Erdoğan Atay Holding A.Ş. gibi önemli iş insanları ve şirketlerin yer aldığı yapıyla Mistral Yapı kuruldu. Biz farklı alanlarda da bu ortaklık kültürünü canlı tutmak adına adımlar atmaya devam edeceğiz. İnşaat özelinde ise araştırmalarımız sürüyor” görüşünü paylaştı.
YENİ OLUŞUM, EGE LEZZETLERİ ATÖLYESİ
ORTAKLIK kültürünü canlı tutmak adın altı ortakla Ege Lezzetler Atölyesi’ni kurduklarını anlatan Önder Türkkanı, “Bu ortaklığın ilk yerini Mistral İzmir’de açıyoruz. Zeytin… Ağırlıklı zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir menü olacak. Doğrudan üreticiyle tüketiciyi buluşturacağımız bir yapı olsun istedik. Kaliteli gıdanın insanlarla tanışmasını istiyoruz. Bu topraklarda üretilen ürünler sofralara gelecek. Yıllar önce ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde yabancı bir bankacı, zengin yemek çeşidimizi görünce, ‘Siz tüm sıkıntıları çözersiniz. Her yemek krizlere çare olur’ demişti. Bu mantıkla adımlarımızı atıyoruz. Ege Lezzetler Atölyesi’nin farklı etkinlikleri de olacak. Yemek atölyesinden konferansa birçok etkinlik planlıyoruz” diyerek, sadece tüketen değil, işin arka metninin de bilinmesini istediklerini söyledi.
OTEL YÜZDE 100 DOLDU
TÜRK ve İtalyan mimarların ortak çalışmasının ürünü olan Mistral İzmir’de estetiğin yanında kullanılan akıllı teknolojinin hem yaşam kolaylığı, hem de tasarrufu sağladığını ifade eden Önder Türkkanı, “Konut kulesi 38, ofis ise 48 kat. İlk sekiz katta yer alan Four Points by Sheraton da açıldı. Ve geçtiğimiz ay otel yüzde 100’e varan doluluğa ulaştı. Bu da başarının bir göstergesi” dedi.